19 februari, 2019

#viställerupp

Handbollen ställer upp!

 

Vi är nu 26 lag i SHE och Handbollsligan* som tillsammans bestämt oss för att göra mer för vårt gemensamma samhälle. För våra barn och ungdomar. Vi vill tillsammans bli en ännu viktigare samhällsaktör. För oss är fair play lika självklart på som utanför planen. Vi ställer upp!

 

 

#viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan* idag genomför. #viställerupp är också ett sätt för oss att kommunicera de positiva värden som handbollen står för. En handbollsspelare ställer upp för sina medmänniskor både på och utanför planen.

#viställerupp innefattar klubbarnas arbete inom Hälsa, Integration och Inkludering. Varje klubb bedriver egna verksamheter och projekt utifrån de utmaningar och möjligheter man har på sin lokala marknad. Tillsammans manifesterar vi detta under parollen #viställerupp.

– Det är självklart att Hammarby Handboll ställer upp i den här manifestationen, som är ett tecken på allt det positiva som sker inte bara inom Bajen utan i handboll-Sverige idag, säger Hammarbys lagkapten Gunnar Pettersson.

För Hammarby Handboll är samhällsengagemanget i viktig del av klubbens verksamhet. Klubben har nyligen inlett samarbeten med flera olika organisationer som arbetar med samhällsprojekt inom både inkludering och integration. Dessutom har Hammarby Handboll startat Bajenfonden, en ideell förening som arbetar för att ge fler barn och ungdomar möjlighet till en aktiv och meningsfull fritid genom bidrag och stipendier.

Nationellt har vi tillsammans tre starka profiler som ställer upp för alla likas värde och klubbarnas satsning på samhällsengagemang. Vi är mycket stolta över de nationella ambassadörerna Tobias Karlsson, Loui Sand och Sabina Jacobsen.

– Det här känns helt magiskt! Att få ge tillbaka till handbollen och tillsammans med klubbarna och ligorna hjälpa fler barn och ungdomar till en bättre framtid är fantastiskt, säger Loui Sand, nationell ambassadör för #viställerupp.

– Jag är väldigt stolt över att vara en ambassadör för klubbarnas samhällsfrågor. De goda värderingar som handbollen står för vill jag vara med och sprida även utanför handbollsplanen, säger Tobias Karlsson, nationell ambassadör för #viställerupp.

– Otroligt spännande satsning som jag har fått chansen att vara en del av. Jag kommer göra allt jag kan för att klubbarna ska få fullt genomslag av de aktiviteter man gör för barn och ungdomar, säger Sabina Jacobsen, nationell ambassadör för #viställerupp.

Läs mer på Handbollsligans hemsida.

* Klubbarna godkänner att vara en del av konceptet i minst 3 år. Om man åker ur högsta ligan så får man fortsätta driva konceptet på sin lokala marknad även när man spelar i en (eller flera) nivåer under högsta ligan. Man måste dock fortsätta följa de gemensamma riktlinjer som finns för konceptet.